contact kantoor
Immo Plus vastgoed
ZOEK OP CATEGORIE
ZOEK OP PLAATS
ZOEK OP PRIJS

Syndic

Syndic

Syndic

In België wonen naar schatting 3,5 miljoen mensen in een appartement. Leven in mede-eigendom is echter niet altijd evident.

Naast het feit dat ze zelf een appartement bezitten in het gebouw, zijn de eigenaars ook nog mede-eigenaars van de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de trap, het dak, de tuin, enz. De eigenaars zullen dan ook gezamenlijke beslissingen moeten nemen over het beheer van deze gemeenschappelijke delen.Het is daarom van groot belang dat er duidelijke regels en richtlijnen vooropgesteld worden om deze vorm van samenwonen in gedwongen mede-eigendom in goede banen te leiden.

Een syndicus is een persoon die binnen een appartementsgebouw door de algemene vergadering van mede-eigenaars wordt aangeduid om in te staan voor het beheer van de ’gemene delen’. Hij is hiermee als het ware het uitvoerend orgaan voor de Vereniging van Mede-eigenaars.

De voordelen van een professionele syndicus liggen voor de hand. Hij heeft de nodige vakkennis en stelt zich neutraal op tegenover de mede-eigenaars.